Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: En normal nyårsafton

(Uppdaterad 11.13) Rån, misshandel, försök till mordbränder och 16 personer omhändertagna för fylleri. Här är listan när polisen summerar nyårsnatten.

Annons

05.25- Grov kvinnofridskränkning
En 63-årig man grips efter att ha misshandlat en kvinna i hennes hem i Bomhus. Mannen ska ha tagit stryptag och dragit kvinnan i håret. Han har också vid tillfället hotat att döda henne. Mannen grips när han ligger och sover och anhölls efter förhör. Mannen är nu misstänkt för grov kvinnofridskränkning och misshandel. Det framkommer i förhör att mannen misshandlat kvinnan under fem år.

01.47- Rån mot GDG-macken
En 26-årig kvinna kom vid 02-tiden in på Shells bensinstation på Norrtull i Gävle, den så kallade GDG-macken. Kvinnan uppgav att hon hade en pistol i fickan och krävde butiksbiträdet på pengar och cigaretter. Med sig hade hon en 23-årig man som tog fram en kniv. De båda försvann sedan från platsen. Polisen kunde en kort stund senare gripa de båda på Nordost och är nu anhållna hos polisen. Ingen person skadades fysiskt vid rånet.

01.40- Brott mot knivlagen
En berusad 37-årig Hoforsbo jagar flera ungdomar med en kniv i Hofors. Mannen omhändertas för fylleri av polisen och är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

23.37- Personrån
Två män med uppfällda huvor attackerar och misshandlar en man på Brynäs och uppger att de vill ha hans pengar. När mannen börjar försvara sig ger de båda upp och försvinner från platsen. Mannen skadades ej fysiskt.

21.09- Allmänfarlig vårdslöshet

Ungdomar skjuter raketer mot balkonger i Andersberg. Det har under kvällen rapporterats om flera liknande händelser där ungdomar riktat raketer mot byggnader och människor. Vid flera tillfällen har smällare kastas under bilar. Polisen ser allvarligt på det inträffade och har fråntagit explosiva varor av flera minderåriga personer. Inga personskador har rapporterats.

20.50- Brand/Allmänfarlig vårdslöshet
Räddningstjänsten kallades till Myrbackavändan i Bomhus vid 21-tiden på nyårsaftonen efter ett larm om en brand på en altan. Enligt uppgift från räddningstjänsten och polisen landade fyrverkeripjäsen på taket som smältes sönder. En cykelsadel ska sedan ha fattat eld inne på altanen som sitter ihop med flera andra lägenheter. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

17.45- Försök till mordbränder

Två hus i södra Bomhus utsattes på nyårsaftonen för brandattacker där marschaller flyttats in mot husgrunden så husen riskerats att ta eld. Polisen rubricerar händelserna som försök till mordbrand.
Båda händelserna skedde vid 17.45-tiden på närliggande gator. Vid ett av tillfällena har papperskartonger lagts intill marschallerna. Inget av brandförsöken fick fäste i huset då det upptäcktes av boende.
Inre befäl vid polisen tror att det rör sig om ungdomligt oförstånd och ingen person är i nuläget misstänkt.

Enligt polisen har nyårsnatten varit lugn i Norduppland.

David Holmqvist
web@arbetarbladet.se
026- 15 93 09

Mer läsning

Annons