Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen jämför anmälningar om våldtäkt

/
  • VÅLDTÄKT. Vid ett skogsområde nära Regnbågsgatan knuffades den 32-åriga kvinnan omkull och våldtogs.

Den 32-åriga kvinnan överfölls av en man ett stenkast från sin bostad. Efter onsdagsnattens våldtäkt i Andersberg sammanställer polisen nu uppgifter om flera liknande anmälningar i Gävle.

– Det finns några fall som kan vara intressanta att jämföra med, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Annons

Kvinnan tog en taxi hem till Andersberg sent på natten. Nära ett skogsområde vid Regnbågsgatan skriker en man till henne och följer efter. Omkring kl 01.50 blir kvinnan omkullknuffad och våldtagen. Tjugo minuter senare kommer larmet till polisen.

Platsen spärrades av och polisen sökte under natten spår, bland annat med hundar.

Kvinnan har inte kunnat lämna något tydligt signalement på mannen. Polisen håller också tills vidare inne med vissa detaljer som hon har berättat för att inte påverka eventuella vittnen.

Mannen tilltalade dock henne på engelska. Om det var någon med engelska som modersmål, eller någon som talade med brytning är inte klarlagt.

– Kvinnan har fått vila i dag, och inga nya förhör har hållits med henne, säger Mikael Hedström.

Under tiden har polisen öppnat en tipstelefon – 070-233 86 14 – där man tar emot upplysningar. Och under torsdagen knackade ett tiotal poliser dörr i området.

Knackar dörr

– Många var inte hemma, men vi har lämnat lappar i brevlådorna och kommer att fortsätta att knacka dörr, säger Hedström.

Polisen jämför också tillvägagångssätt och signalement med några andra anmälningar. En av dem gäller en kvinna som överfölls i en gångtunnel nära Regnbågsgatan.

Hon lyckades slå sig loss och springa. En annan anmälan gäller ett överfall på Brynäs nyligen.

Med den mest kända överfallsvåldtäkten, den vid länsmuseet i somras, finns det dock tydliga skillnader som gör att polisen inte tror att det kan handla om samma gärningsman.

Mer läsning

Annons