Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen och kommunen i möte om EU-migranter

/

På onsdag samlas kommunen och polisen i Gävle för att diskutera situationen för de EU-migranter som bor vid Alderholmen. Migranterna som bland annat polisanmält ett fall av trakasserier.
– Någon ska ha slängt in hundbajs eller något, säger Mikael Hedström hos polisen.

Annons

I fredags kunde Gefle Dagblad rapportera om hur en grupp människor samlats vid Alderholmen för att visa sin närvaro mot de EU-migranter som bor där ute.

Mikael Hedström hos polisen berättar för Arbetarbladet att polisen besökte Alderholmen under fredagen och bekräftar att läget mellan migranterna och den andra gruppen var spänd.

Det har tidigare kommit klagomål på nedskräpning vid migranternas läger och anklagelser om att någon från lägret ska ha prejat en annan bil av vägen.

– De som anmält hävdar att det är någon från lägret men vi kan inte se att det finns någon misstänkt som knyts till det, säger Mikael Hedström.

Migranterna å sin sida har anmält ett fall av trakasserier då någon ska ha slängt in något i ett av tälten.

– Vi får titta vidare på det men det finns ingen gärningsman men någon ska ha slängt in hundbajs eller något, säger Mikael Hedström.

Nu på onsdag ska polisen samlas med representanter från olika delar av kommunen för att diskutera EU-migranternas situation.

– Polisen vill ha en avstämning hur det ser ut och ha ett samlat grepp över de som finns i kommunen, säger socialtjänstens utvecklingschef Wolter Planck.

Enligt Wolter Planck finns inga tankar om att avhysa människorna från platsen då de är i sin fulla rätt att vistas i Sverige och ett sådant beslut skulle i så fall fattas av kommunledningen.

– Det här är inte migranter. De är fattiga utsatta människor som kommer hit för att få en bättre ekonomisk tillvaro så de utnyttjar sin rätt till fri rörlighet, säger han.

Mer läsning

Annons