Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen startar internutredning

Gävlepolisen tar initiativ till en internutredning efter gripandet av en 27-årig man utanför Restaurang Goya i Gävle natten mot i lördags.
27-åringen planerar via sin advokat att anmäla polisen för misshandel och ofredande.

Annons

 

27-åringen greps vid 01-tiden på natten. Enligt uppgifter till Arbetarbladet var han berusad och är misstänkt för att ha misshandlat en civilklädd polisaspirant. När han transporterades i polisens piketbuss gick mannens mobiltelefon igång av misstag och hans mamma blev uppringd.

Mamman säger till Arbetarbladet att hon ropade på sonen i luren men inte fick något svar. Däremot hörde hon i bakgrunden hur 27-åringen smädades av poliserna. Hon tryckte då på inspelningsknappen. Inga rasistiska ord från poliserna fångades på band, däremot andra uttalanden som Gävleborgspolisens operative chef Pär Langer betecknar som "olämpliga".

– I morse lämnade vi över ärendet till internutredningen, som sker i Västerås. Vi kommer att begära att det hanteras skyndsamt, säger han.

27-åringens advokat Stefan Wallin uppger att en polisanmälan kommer att lämnas in, preliminärt i morgon.

– Den gäller misshandel och ofredande. Mannen anser att han blivit provocerad och smädad. Han säger också att han blviit slagen och att poliserna vridit om armarna på honom, säger Wallin.

Annons