Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för bedragare

Gävlepolisen varnar länets butiker för en man och en kvinna som av allt att döma är på en växlingsbedragningsturné i länet.

Annons

Bedrägerierna har inträffat på flera platser i länet. Anmälningarna började trilla in i måndags, då från norra delarna av länet. Därefter verkar det som att paret har rört sig söderut och de senaste uppgifterna gör gällande att bedragarna har verkat i Sandviken.

Tillvägagångssättet har varit liknande vid alla tillfällen. Mannen och kvinnan betalar med en tusenkronorssedel och önskar att få växeln tillbaka i euro. När de får klart för sig att butikerna inte har euro som valuta ångrar de sina inköp, samtidigt förvillar de kassabiträdena. När gärningsmännen lämnat butikerna konstaterar personalen att de har blivit lurade på pengar vid växlingen.

Polisen har signalement på de båda. Mannen är ungefär 160-175 cm lång, har snaggat hår och mörka kläder. Kvinnan är 160-175 cm lång, hon har långt hår, ibland uppsatt i knut. Kvinnan har flera guldtänder som syns tydligt. Paret har synts färdas i en silverfärgad bil.

Polisen önskar att få in tips om paret på telefon 114 14.

Mer läsning

Annons