Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polistätt när GIF mötte AIK

/
  • Många poliser. Poliser utanför Strömvallen där 7098 personer satt i publiken under matchen mellan GIF och AIK.
  • Portade. Björn Kvamme från Upplands Väsby och Peter Hjärpe från Stockholm blev inte insläppta på puben O’Learys när de skulle äta innan matchen. ”Troligen för att vi är AIK-fans och de kanske bara vill ha GIF-fans där. Men det gjorde inte så mycket, vi är glada ändå”, säger de. Marika Åkermalm
  • Fans. Glada AIK-fans efter matchen. Mikael Hellman, Daniel Pavey Axelsson, Jon Dahlström och Petter Norlén, alla från Stockholm.

Det var många polisbilar ute på stan under söndag eftermiddag och kväll i samband med matchen mellan Gefle IF och AIK på Strömvallen. Fem personer omhändertogs under kvällen, men i stort sett var det en lugn kväll, enligt Polisens pressmeddelande.

Annons

Runt 2000 AIK-supportrar förväntades komma till Gävle på söndagskvällen, och på stan och utanför Strömvallen syntes en hel del både polisbilar och AIK-supportrar redan på eftermiddagen. Men kvällen blev relativt lugn, och endast fem personer omhändertogs av Polisen.

Bra samarbete

Av de som omhändertogs hade en person uppträtt bråkigt, men släpptes så snart han blivit lugn. Fyra män omhändertogs på grund av att de var berusade. En 23-årig man på genomresa för att se matchen rapporterades för rattfylleri med släpptes efter provtagning och rapportering.

Polisen anser att man har haft ett bra samarbete med de supportrar från AIK som var på besök i Gävle i samband med matchen, enligt pressmeddelandet.

Lite fylla bland supportrar

Även på Strömvalllen precis innan och i början av matchen var det en lugn och trevlig stämning, enligt Patrik Jerner, ansvarig för ordningsvakterna under kvällen.

– Det är jättetrevligt här och folk är nöjda. Det har varit lite fylla bland några supportrar, men inte på ett otrevligt sätt utan de är mest glada, säger han.

Mer läsning

Annons