Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt med stadsvandring på två hjul

/
  • STORSKALIGT. Konstnären Rolfcarlwerner tog emot vespasällskapet på Öster för att berätta om sitt arbete med utsmyckningen av området.
  • NÖJDA. Erik Heselius tycker att vespavandringen var en bra idé. ”En mysig tanke, att åka runt och titta på saker här i stan. Man får se delar av Gävle som man kanske inte skulle ha åkt till annars”, säger han.
  • IDÈKLÄCKARE. Kultursekreteraren Mariann Minell var den som kom med idén om en vespavandring. ”Vi vill gärna nå ut till ännu fler grupper. Har man en bra idé och vill ha en guidning får man gärna höra av sig ”. säger hon.

Sommarens sista stadsvandring i Gävle var av ett annorlunda slag. Den gjordes nämligen på två hjul. Ett 15-tal fordon var med i gårdagskvällens ”Vespavandring med konstpaus”.

Annons

Det var kultur- och fritidsförvaltningen som arrangerat vespavandringen, tillsammans med nybildade föreningen Gävle Scooters och i går kväll rullade man runt, anförda av föreningens Mikael Dunker och Bigge Svendsen, till en rad platser för att få veta mera om offentliga konstverk.

Idén till en vespavandring kom från kultursekreteraren Mariann Minell och Gävle Scooters nappade direkt.

– Man vill ju inte bara åka ut och åka vespa, man vill ju göra något också. Dessutom är både jag och Bigge konstintresserade så det passade perfekt, säger Dunker.

Starten gick vid gasklockeområdet där Carl Bergström från Gävle Konstcentrum presenterade konstverket ”Spöken”, därefter åkte man i gemensam karavan vidare mot Öster där Rolfcarlwerner berättade om sitt utsmyckningsprojekt. Sedan rullade man vidare mot Avan Limbus Art Museum för att som avslutning ta fem varv i rondellen vid konstverket Det femte elementet.

Mer läsning

Annons