Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posten: ”Fler brevbärare är ingenlösning”

/

– Vintern kom väldigt tidigt. Dessutom har postvolymerna varit högre än vi trodde. Det har orsakat förseningarna.

Det säger Lars Lindbäck, distriktschef för Posten.

Men han tror inte att fler brevbärare är lösningen.

Annons

– Det har varit rätt så jobbigt en tid, främst i december och januari, säger han, och betonar att problemen endast gällt de större tätorterna.

Lars Lindbäck har förståelse för att brevbärarna kan ha upplevt den senaste tiden som tuff. Han tycker dock inte att de neddragningar som gjorts har varit okloka – då volymen post trots allt konstant minskar.

Teknik ersätter människor

Att styrkan med brevbärare fortsätter att bantas även i år förklarar han med en omorganisering vid postsorteringen i Uppsala. Maskiner och ny teknik ska ersätta människor och göra sorteringen effektivare – och därmed underlätta för brevbärarna i Gävledistriktet.

Någon större mängd klagomål från folk som får sin post sent har Lars Lindbäck inte fått. De senaste åren har sista leverenstiden successivt ändrats från 13.00 till 16.00.

”Efter jobbet”

– Att sista leveranstid ändrades och att folk får post senare kan upplevas som en försämring, men många tittar inte på sin post förrän efter att de varit på sina jobb. Har man problem som företag med att posten kommer sent så kan man skaffa box.

Mer läsning

Annons