Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för nya varma bad

/
  • I vinter kan Fjärran Höjders besökare njuta av vedeldade badtunnor utomhus.
  • I den stora tältkåtan med öppen brasa ska badgästerna kunna grilla korv.
  • Det är personalen på Fjärran Höjder som själva byggt den vedeldade bastun med plats för 20 personer. I går var den mycket välbesökt. ”Nu önskar vi oss snö bara som våra gäster kan rulla sig i”, sa badchefen Bernt Jonsson.
  • Många av badbesökarna passade på att prova de nya badtunnorna och den vedeldade bastun när det i går var premiär för dessa på Fjärran Höjder.

I går var det premiär för Fjärran Höjders nya vedeldade bastu och badtunna.

Och till nästa vinter kan det bli ännu mer bad under bar himmel. Planer finns att hålla 50-metersbassängen öppen året runt.

Annons

Två badtunnor, en vedeldad bastu och en grillkåta med möjlighet att grilla korv i lockade i går Fjärran Höjderbadets gäster utomhus.

I en av tunnorna satt Inglis Åström i ett moln av vattenånga och njöt av värmen.

– Det är härligt. Jag går och simmar varje torsdag. När jag såg hur det rykte från tunnorna blev jag nyfiken på att testa, sa hon.

Torsdagar är det kandelabersim på badhuset, då alla över 18 år kan simma inomhus till levande ljus och lugn musik.

Nu kommer även badtunnorna och bastun utomhus att vara igång då.

Övriga dagar finns det möjlighet för grupper att hyra dem.

– Nu önskar vi oss snö som våra gäster kan rulla sig i, sa badchefen Bernt Jonsson som berättat att många gäster frågat efter just badtunnor och vedeldad bastu.

Det finns även planer på att låta 50-metersbassängen ute vara öppen året runt – något som Bernt Jonsson tror skulle kunna bli en turistattraktion.

– Jag fick inspirationen när jag var på Island. Det kan bli hur häftigt som helst. Tänk att kunna motionssimma ute i full snöstorm.

Mer läsning

Annons