Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat arbetsförmedling i Gävle

/
  • chef i februari. Mikael Lundén kommer att vara chef för jobbstationen i Gävle. Han börjar dock först i februari.
  • lugnare här. Hakan Aydin tycker att det är lugnare och tryggare på jobbstationen än på vanliga Arbetsförmedlingen och Jeanette Larsson att man får mer aktivt stöd med att hitta jobb.  Dessutom har de arbetssökande, som ingår i en grupp, lärt känna varandra. ”Vi stöttar och peppar varandra,” säger Jeanette.

Gävle har fått en ny privat arbetsförmedling.
I går invigde Sandvikenföretaget KFG sin jobbstation.


– Skillnaden mellan oss och Arbetsförmedlingen är kanske att vi söker mer aktivt efter jobb, säger vd Bosse Carlsson.

Annons

Med cider, smörgåstårta och tal av landshövdingen invigdes i går den nya jobbstationen på Norra Strandgatan i Gävle. En privat jobbförmedlingen som bland annat är inriktad på att hitta arbete till långtidsarbetslösa och till ungdomar.

Det gör man på uppdrag av den vanliga Arbetsförmedlingen.

Men den är också öppen för andra arbetssökande. Dessutom arbetar man med omställningsprogram för personer som varslats om uppsägning.

Medan övriga företag drabbas av lågkonjunkturen är det därför bråda dagar här.

– Det är många som behöver vår hjälp så på så vis är det definitivt högkonjunktur nu. Men vi märker också av lågkonjunkturen eftersom det tar lite längre tid för oss att hjälpa dem ut på arbetsmarknaden, säger vd Bosse Carlsson.

Landshövdingen Barbro Holmberg, som invigde jobbstationen, konstaterar att den öppnar i en tid då behovet är som störst.

– Det är oerhört viktigt för oss i länet. Samtidigt ska vi inte glömma bort att det fortfarande finns företag som växer och de behöver också hjälp att få tag i personal, säger hon.

Även om invigningen var i går har man tjuvstartat och varit igång sedan i höstas. Hakan Aydin och Jeanette Larsson är båda inskrivna som jobbsökande och de tycker att de får mer aktiv hjälp än på Arbetsförmedlingen.

– Man är mer anonym där. Här har jag en handledare som känner mig, som vet vad jag kan men också hur jag är som person. De kan tipsa mig om jobb som jag inte har erfarenhet av men som ändå kan passa, säger Jeanette Larsson.

– Vi hjälper också varandra. Du har ju hjälpt mig med min CV och tipsat om jobb, säger Hakin Aydin.

Men jobbet med stort J har de ännu inte hittat.

– Jag tror ändå att det kommer snart, säger Jeanette.

Annons