Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Problem för X-trafik i snöstormen

När SMHI gick ut med en klass 1-varning under måndagen på grund av mycket snöfall varnade även X-trafik för förseningar i buss- och tågtrafiken.

Annons

På företagets Facebooksida skriver de att "just nu får man räkna med förseningar i trafiken!", och även i tågtrafiken har det strulat.

Under tisdagsmorgonen ställdes tåg in mellan Gävle och Hudiksvall. Bussar fick ersätta tågen och företaget varnar för att resan kan komma att ta längre tid på grund av att det är en längre resväg.

LÄS MER: Billigare buss under julhelgen

Att det blir förseningar i trafiken på grund av rådande väderleksförhållanden kan Gävleborna förstå, men de vill gärna att informationen ska vara bättre. På X-trafiks Facebooksida vill resenärerna få information.

"Hur stora förseningar ska man räkna med i allmänhet? Tänker att om man t.ex. ska vara framme klockan 16 och resan i vanliga fall tar 15 minuter, ska man då tänka att bussen är 5 minuter sen, 10 eller 15 minuter? Ibland är bussen 1 minut sen, ibland 20 minuter", skriver Emelie Ström på sidan.

Företaget svarar med att det är svårt att hålla koll på hur mycket bussarna är försenade, men att i deras app kan man se var bussen befinner sig. Men X-trafiks app får kritik på sociala medier då den inte berättar om bussen över huvud taget utgår eller inte.

"Det vore en fördel om det kunde stå i appen när bussarna tänker utgå och inte, om/när ni vet sådant", skriver Katya Samuelsdotter till företaget.

LÄS MER: X-trafik får ny chef

Och Anders Simu vill också gärna få svar på några frågor:

"Finns det någon prognos när man som resenär kan förvänta sig att bussarna går enligt tidtabell? Om jag har färdbiljett som tidsmässigt inte räcker till för byte, gäller biljetten trots att färdbiljettens klockslag passerats på grund av förseningar?"

Under tisdagen var det även förseningar bland företagets bussar. Linje 44, från Ockelbo till Gävle sjukhus, och linje 41, från Hofors till Gävle, var försenade på grund av snön.

Det är inte bara för X-trafik som det krånglar, även SJ har problem med tågen. Från Gävle Central rapporterar man att flera tåg, bland annat två snabbtåg och ett nattåg är försenade. Spårändringar har också skett.

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons