Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provisionslön kan stressa anställda

Ringbolagets anställda saknar kollektivavtal och grundlön.

– Det riskerar bli en stressfaktor och att många mår dåligt av detta, säger Maria Svensson, ombudsman fackförbundet Unionen.

Annons

Arbetarbladet berättade i måndags om Ringbolaget, ett så kallat callcenterföretag, där de anställda varken har kollektivavtal eller grundlön. Personalen har provisionslön och det betyder att den som säljer bra kan tjäna mycket, medan den som inte lyckas blir utan.

– Den stora nackdelen är att du inte vet hur mycket du tjänar varje månad och hur mycket pengar du har att röra dig med, säger Maria Svensson, ombudsman fackförbundet Unionen.

Hon påpekar att anställningsvillkoren ser olika ut mellan företagen. Men att det är en fördel att ha en grundlön och sedan ”som en extra morot” ha provision på det man säljer.

– Men det är en tuff och låglönebransch. De som börjar jobba där måste veta vad de ger sig in i och förstå systemet. Sedan så har den här branschen ibland fått obefogat dåligt rykte. Det finns företag som sköter sig utmärkt och har goda relationer med de anställda, säger Maria Svensson.

InfoOne är ett annat företag i samma bransch. De har ungefär 20 anställda säljare med heltidslön och intervjuare, som gör enkätundersökningar, med timlön. Men de har valt att ansluta de anställda till kollektivavtalen och alla har en garantilön.

”Högre kvalité”

– Vi tror att det blir högre kvalité på arbetet. Sedan vill vi att de anställda ska känna sig trygga och göra ett bra jobb. Om de gör ett ännu bättre jobb än vad vi förväntat oss så får de extra betalt, säger försäljningschef Jonas Cronebratt.

Vendator Contact Center AB i Hofors har drygt 100 medarbetare med kollektivavtal, fast lön och provision.

– Det är en ambition vi har. Vi vill vara en seriös och professionell arbetsgivare, säger vd Mats Frid.

Han säger att medelåldern bland de anställda är låg och att man satsar mycket på utbildning.

Även företaget Call-up har en fast lön och sedan provision beroende på hur mycket den anställde säljer.

Mer läsning

Annons