Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radiobråk satte stopp för sändning

Det pågår ett radiobråk i Gävle. I måndags blev konsekvensen att reklamfinansierade Cityradion blockerade Gävle närradioförenings sändning från kommunfullmäktige.

– Vi ska bjuda in Cityradion till samtal, säger Fakhroddin Fani, ordförande för när- radioföreningen.

Annons

Som Arbetarbladet berättat tidigare ville två olika aktörer, Gävle närradioförening och Cityradion, ha uppdraget att sända kommunfullmäktiges sammanträden över närradiofrekvensen 102,7 megahertz.

Fullmäktige valde att ge närradioföreningen fortsatt förtroende.

Cityradion hävdar nu att de har sändningstid fram till klockan 16, men kommunfullmäktige börjar redan klockan 14. Därför blockerade Cityradion sädningen de två första timmarna i måndags genom att hela tiden gå in och bryta närradioföreningens sändning.

Närradioföreningen ska nu vända sig till Myndigheten för radio och tv, som fördelar sändningstiderna, för att reda ut vad som gäller. Man ska även bjuda in Cityradion till samtal.

– Jag hoppas att de lyssnar på oss och att vi kan komma överens. Det finns regler att förhålla sig till, säger Fakhroddin Fani.

Gävle närradioförening, som hade årsmöte på onsdagen, har också inlett ett demokrati- och integrationsprojekt tillsammans med kommunens kultur- och fritidsförvaltning och ABF Gästrikebygden. Det syftar till att bjuda in intresseföreningar och andra samhällsgrupper att sända närradio.

– Vi vill ta emot dem, ge dem utbildning i teknik och lagar och regler. Vi har redan sju somalier som deltar i en kurs, säger Fakhroddin Fani.

Mer läsning

Annons