Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade kvinnan kvar på sjukhus

71-åringen som bröt armen när hon rånades på Sörbygatan på lördagseftermiddagen har nu kunnat förhöras av polisen, och lämnat ett signalement på rånaren. Hon ligger fortfarande kvar på sjukhuset.

Annons

Kvinnan var på väg hem efter att ha handlat, strax efter kl 14.00 på lördagseftermiddagen. Hon gick förbi en man som stod och grävde i sin väska. När han följde efter saktade kvinnan farten så att han skulle gå förbi. Men då saktade han också ner, och följde efter henne in på gården där hon bor. Där grep han tag i hennes väska och drog så hårt att kvinnan föll och fick flera brott i ena armen.

Polisen söker vittnen

Vad polisen känner till finns det inga vittnen till rånet.

– Men om någon har sett något vid Sörbygatan 71 på lördagseftermiddagen är vi mycket intresserade av det, säger Tuula Johansson, polisens förundersökningsledare.

Enligt kvinnan var rånaren en man i 30-40-årsåldern som såg lite sliten ut. Hon uppfattade honom som kort, med mörkt hår. Han hade en blå tunn jacka och jeans, och bar på en blå tygväska.

Väskan som innehöll de varor kvinnan handlat är fortfarande borta men kvinnans plånbok hittades i närheten. Hon blev bland annat av med 2 500 kronor i kontanter.

Mer läsning

Annons