Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarliga lockade till sig offer med hjälp av kvinna

(Ny version 09.57) Vid 19-tiden på lördagskvällen fick en man i 35-årsåldern kontakt med en kvinna i Gävle över internet. Hon föreslog att han skulle komma till hennes lägenhet, mitt i centrala Gävle. Mannen gick dit och möttes av kvinnan, men efter ett kort tag stormade två män in.

Annons

Männen menade att kvinnan bara var 14 år och ifrågasatte vad han gjorde där. De krävde att mannen skulle gå till en bankomat och hämta pengar till dem.

Mannen gjorde som de sa. De två männen, 22 och 24 år, samt den 21-åriga kvinnan följde med till bankomaten som låg i närheten av lägenheten. Polisen vill inte avslöja hur mycket pengar han hämtade ut till dem. De misstänkta ska inte ha använt några vapen att hota honom med i det här fallet.

Mannen kontaktade polisen, som möttes av en tom lägenhet när de kom till platsen.

Några timmar senare inträffar i princip samma sak i gen. En man i 20-årsåldern får kontakt med en kvinna över internet och de bestämmer träff i en lägenhet i centrala Gävle. När han kommer dit blir han överfallen av två män som misshandlar honom och rånar honom på pengar, det är oklart hur mycket. De hotar honom även med kniv och kräver att mannen ska gå till bankomaten och plocka ut mer pengar till dem, men då lyckas mannen fly från lägenheten.

Mannen gör en anmälan, men återigen möts polisen av en tom lägenhet.

De tre misstänkta pekas sedan ut av ett vittne som ser dem på uteserveringen på restaurang Tant Grön i centrala Gävle. Polisen griper dem och samtliga tre anhålls senare på natten mot lördagen, misstänkta för utpressning och rån.

Ellinor Åslin Hägg
arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons