Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna mötte Tempoanställda

/
  • Tempo på Brynäs rånades, för andra gången på ett halvår, i mitten på september.

I går mötte de anställda på Tempo på Brynäs de båda misstänkta rånarna i rätten. För en av de butiksanställda var det andra rånet på ett halvår.

– Det var värre den här gången. De var så hetsiga och aggressiva, berättade han.

Annons

Den anställde fanns på lagret en kväll i september när en lång smal, maskerad ung man kom och skrek och viftade med en kniv. Han ville veta var cigaretterna fanns och de gick ut till kassan. Där stod den andre rånaren med en kniv riktad mot kassörskan, medan han länsade kassan.

De båda anställda och en kund tvingades ner på golvet.

– De skrek en massa fula ord, och jag fick så ont i magen att jag inte kunde ligga, jag fick stå på alla fyra, berättar kassörskan.

Mår ännu dåligt

De anställda mår fortfarande dåligt efter rånet. Kassörskan går inte ut ensam på stan längre, berättar hon. Kunden som också skulle vittna mådde så dåligt att hon inte orkade stanna kvar i tingsrätten tills det blev hennes tur att vittna. Domaren beslutar att ett nytt försök att förhöra henne ska göras senare under rättegången.

För den anställde som mötte rånaren på lagret var det andra gången på ett halvår som han var i samma situation. Den här gången kändes det värre.

Han har fortfarande svårt att sova och är orolig. De är jobbigt att gå till arbetet. De första veckorna efteråt var riktigt besvärliga.

Han fick ett par sparkar av en av rånarna när han låg på golvet.

– Men det mest obehagliga var att de var så hetsiga och aggressiva hela tiden.

17-årig rånare

En av rånarna är en 17-åring som redan har begått flera rån i Gävle.

Han har suttit på behandlingshem eller haft andra vårdbeslut från socialnämnden i stort sett kontinuerligt under de senaste åren.

Nu nekar han, liksom sin medmisstänkte, helt till anklagelsen.

Båda rånarna var maskerade med huva och halsduk, och inget av offren kan peka ut dem. Men polisen och åklagarna har pusslat ihop bevis mot dem som de anser håller ändå.

Två vittnen som är väl bekanta med 17-åringen såg honom lämna butiken vid tiden för rånet. Att deras bankkonton var helt tomma på pengar före rånet anses ge ett möjligt motiv.

Mer läsning

Annons