Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånförsöksmisstänkta släpptes på fri fot

Två män, 32 och 21 år, begärdes häktade misstänkta för att ha förberett ett rån mot Ica Fjällbacken i Gävle på söndagskvällen. Men tingsrätten släppte dem på onsdagen på fri fot. Skälet var att de frivilligt avbrutit rånförsöket redan innan de greps.

Annons

Kunder som såg de misstänkta rånarna blev misstänksamma och ringde polisen. De maskerade sig och såg ut att ha något vapenliknande föremål. Männen sågs också gå in och ut ur både Coop Seglet och Ica Fjällbacken. Vapnet visade sig senare vara en soft air-gun som hittades i närheten.

Polisen kom och grep männen innan något rån hann genomföras. 21-åringen slogs med poliserna när han greps, och är därför också misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.

Samme 21-åring är också nyligen åtalad för en grov stöld i en restaurang i Gävle i november. Han var knivbeväpnade och tog över 7 000 kronor ur kassan.

Men när 32-åringen skulle häktas vid tingsrätten på onsdagen avslog domaren åklagarens häktningsyrkande. Skälet var bestämmelser i brottsbalken att den som frivilligt avbryter genomförandet av ett planerat brott inte kan dömas.

Mot den bakgrunden tog åklagaren tillbaka sitt häktningsyrkande direkt när nästa häktningsförhandling började. 21-åringen försattes också på fri fot.

Mer läsning

Annons