Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättsligt efterspel väntar

Tuwa Specialtransport tänker vända sig till domstol och begära skadestånd av X-trafik. Man anser att avtalet bröts på oriktiga grunder och att hemligstämplingen av beslutet var felaktig.

Annons

Tuwa tycker att X-trafik inte har bemött eller svarat på de skrivelser de har lämnat in. Bland annat lovade Tuwa i ett brev till X-trafik att man tänker köpa in de tolv fordon som fattas, men att leveranstiden kan bli lång.

Bolaget tycker även att det inte omfattas av den paragraf i offentlighets- och sekretesslagen som X-trafik hänvisade till för att hålla sitt beslut hemligt. Eftersom beslutet berörde Tuwa borde det ha förmedlats dit, även om det var sekretessbelagt.

Magnus Ljung, jurist och expert på upphandlingar på Sveriges Kommuner och Landsting, tycker att X-trafiks agerande låter konstigt.

– Om sekretessen är till för att skydda den enskilda avtalsparten har jag svårt att se att den enskilde lider skada av att man delger den de uppgifterna, säger han men tillägger att det är taxibolagets uppgift att följa det som står i avtalet.

Mer läsning

Annons