Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redovisningsförvärv kan ge nya jobb

LRF Konsult omnämns som Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag. Nu förvärvar företaget KL Ekonomi i Gävle. Förhoppningsvis leder det till mer arbetstillfällen.

Annons

På kort sikt innebär förvärvet inga dramatiska förändringar. Verksamheten finns kvar i samma lokaler och kunderna har kvar sina kontaktpersoner. På längre sikt väntas större förändringar.

Anders Björkman är resultatenhetschef för LRF Konsult i Gävle Dala. Han tro att företaget kommer att tillföra mycket när de tar över vid 1:a oktober i år.

– Vi ser till att föra in vår kompetens inom jord- och skogsbruk och juridik. Vår ambition är att det här ska skapa arbetstillfällen inom redovisning och ekonomisk rådgivning i regionen.

LRF:s ljusa framtidstro grundar sig bland annat på ett förslag i riksdagen om att avskaffa revisionstvånget för mindre företag. Om detta beslutas kommer det med största sannolikhet leda till ett uppsving för redovisning- och rådgivningsbranschen.

– Då är vi ett bra alternativ för att hjälpa mindre företagare med bokföringen. Vi gör inga revisioner, men vi intygar att redovisningen är i god ordning och fungerar som en kvalitetsstämpel, förklarar Anders Björkman.

Mer läsning

Annons