Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen gav klartecken för flytt av Furuviks camping

Regeringen avslog överklagandena. Det betyder att Furuviks camping kan flyttas ut mot havet enligt den detaljplan som kommunen tidigare antagit.

Annons

Hösten 2010 godkände byggnads- och miljönämnden den detaljplan som gör det möjligt att flytta campingen från det nuvarande området vid Trösken till udden öster om Furuviksparken i samband med att det nya dubbelspåret byggs ut.

Beslutet överklagades till länsstyrelsen som gick på kommunens linje. Men länsstyrelsens beslut överklagades vidare till miljödepartementet av flera personer, bland annat för att den antas kunna bli störande för boende i närområdet. Naturskyddsföreningen anser även att det är fel att upphäva strandskyddet i området.

På torsdagen beslutade regeringen att avslå överklagandena. Eftersom protokollet inte är undertecknat ännu är inte motiven för regeringens beslut kända.

Inom det nya campingområdet planeras cirka 150 husvagnsplatser, servicebyggnader, ett tiotal övernattningsstugor och tio så kallade safaritält.

En hel del av skogen i området ska få stå kvar och träden ska huggas ur i gläntor för att göra plats för husvagnarna. Vägarna på campingen ska vara smala. Safarivägen, ett populärt promenadstråk, lämnas utanför planområdet och ska vara tillgänglig för allmänheten även i framtiden.

Mer läsning

Annons