Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnmolnen drog bort när det var dags för studentbal

/
 • Rebecca Jacobsson, ES3B, och kavaljeren Emil Sunnerstam, snickare, kom till balen i en kornblå Chrysler.
 • En frisyr som ingen annan hade Frida Hägglund, SP3I, som hade klasskompisen Niklas Knutsson vid sin sida.
 • De gled fram i en ljusblå Austin 850, Nils Vahlund, SP3K, och Elin Kronsell som själv ritat sin klänning och som går på Polhemsskolan och kan gå på studentbal på fredag också.
 • När de klev in i limousinen smattrade regnet mot plåten. Men Kajsa Hakola, SP3AH,           och Leon Olsson, elektriker som gick ut skolan i fjol, hade vädret med sig. När de nådde Engeltofta var det strålande solsken. ”Det blir jättetrevligt”, sade de om Vasaskolans studentbal.

Regnmolen drog bort och solen tog över strax innan de uppklädda Vasaeleverna gled fram på grusgången vid Engeltofta på onsdagskvällen.
Det var dags för den traditionella studentbalen. Flera hade fått plats i amerikanska vrålåk och många hade låtit föräldrarna kosta på både frisyrer och balkläder.
– Det här blir bästa kvällen i mitt liv, sa Frida Hägglund som sneglade åt sin mamma när vi frågade vad den fantasifulla frisyren kostat.

Annons

Kajsa Hakola och Leon Olsson kom till balen i en vit limousine.

– Vi var lite nervösa när vi satte oss i limon. Då regnade det. Men vi har vädret med oss, sa Leon som fick chansen att komma till balen som kavaljer trots att han gick ut skolan i fjol och nu jobbar som elektriker.

Elin Kronsell och Nils Vahlund kom glidande i en ljusblå Austin 850. Elin avslöjade att hon själv ritat den lila klänningen och att hon får chansen att ha den på sig fler gånger.

– I varje fall på fredag. Då ska jag gå på Polhemsskolans bal, sa hon.

Mer läsning

Annons