Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn vill fortsätta i andra lokaler

Om Kastet läggs ner kan rektorn Bo Egebrand tänka sig en fortsättning för montessoripedagogik i Bomhus – men i andra lokaler.

– Finns det intresse och möjlighet att bevara det här vill jag gärna göra det, säger han.

Annons

Bo Egebrand tycker att det finns mycket värdefullt på Kastets montessoriskola och vill se möjligheter även om förslaget klubbas igenom.

– Jag funderar på vad vi ska göra med den goda verksamhet vi har. Kompetensen bland personalen är stor, det är den biten som kan var problematisk på montessoriskolor eftersom det krävs lång utbildning i pedagogiken.

Elevflykten tycker han ändå är förståelig.

– Vi har ju inte kunnat säga med säkerhet att skolan kommer att finnas kvar. Osäkerheten har lett till att föräldrarna vill ha trygghet för barnen, och i det ligger att ha kompisarna kvar. Flyttar en så flyttar flera.

Egebrand säger att han skulle vilja ha en diskussion med föräldrarna om framtiden. En tänkbar lösning är den som används på Andersbergsskolan, där ett av tre arbetslag jobbar montessoriinspirerat.

– Man skulle kunna flytta verksamheten med personal och elever till en annan skola utan att ta död på montessoripedagogiken i Bomhus. Vi kanske kan utveckla den på ett annat sätt, säger han.

Mer läsning

Annons