Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Representationen har dragit iväg”

/
  • Ambulansjukvården har spenderat över 120 000 kronor på Läkerol Arena. Vid ett flertal tillfällen har man också varit på restaurangen och ätit och druckit.
  • Att det i slutländen är skattebetalarna som får betala alla kostnader upprör Kjell Norman, chef för landstingets operationsdivision.

Ambulanssjukvården har varit flitig besökare på Brynäs hemmamatcher.
Förutom hockeyn har gästerna bjudits på mat och dryck.
Vid minst tre tillfällen har man hyrt loger. I samband med en match köpte man ett specialarrangemang för 30 000 kronor.
– Representation kan vara okej, men här har det gått för långt, säger divisionschefen Kjell Norman.

Annons

I går berättade vi att landstinget Gävleborg har inlett en revision av ambulans- och akutsjukvården i länet sedan man hittat konstigheter. Bland annat omfattande representation som bokförts på fel sätt.

Det visar sig till exempel att man spenderat över 120 000 kronor på Läkerol Arena.

Så mycket att man på Brynäs IF:s hemsida listas som en av deras stadiga samarbetspartners. Ambulanssjukvården är så kallad bronspartner vilket innebär att man bland annat får tillgång till VIP-parkering, Brynäs sponsorlounge och inbjudan till träffar och seminarier.

En närmare titt på fakturorna som Arbetarbladet tagit del av visar att ambulanssjukvården varit flitig gäst i samband med Brynäs hemmamatcher. Förutom att man haft två stående biljetter till varje match har man ibland även köpt extrabiljetter till större sällskap. Då har det ofta också bjudits på mat i restaurangen.

Vid åtminstone tre tillfällen har man dessutom hyrt matchloger för 15 000–17 000 kronor per gång. Max tio personer får plats i logen och det innebär att kostnaden per deltagare var minst 1 500–1 700 kronor.

Vid ett tillfälle köpte man också in ett specialarrangemang som kallas ”Willes höjdare” för 30 000 kronor.

I det ingick förutom ett eget rum och möjlighet att se matchen även mat och underhållning av Wille Löfqvist som berättade gamla hockeyminnen.

Denna kväll konsumerades det alkohol, åtminstone en flaska vin, fyra glas vin och elva starköl. Även denna räkning skickades till landstinget.

Det innebär att det i slutändan är skattebetalarna som har fått stå för alla kostnader.

Något som upprör Kjell Norman som är chef för landstingets operationsdivision där ambulans- och akutsjukvården ingår.

– Representation kan man behöva ha även i landstinget, men det måste ske med sunt förnuft. I det här fallet tycker jag att det har dragit iväg för långt, säger Kjell Norman.

Att man bjuder på mat kan vara okej i samband med utbildningar och konferenser och när man träffar samarbetspartners, men då ska det framgå vad syftet är med representationen och vilka som deltagit.

Vilka som gått på hockeymatcherna och blivit bjudna på mat och alkohol är okänt. Några deltagarlistor finns inte.

– Det har sagts att det är läkare i samband med rekrytering men jag vet inte. Vi hoppas att revisorerna ska kunna svara på det, säger Kjell Norman.

Mer läsning

Annons