Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respekterar äldre och varandra – högt betyg för omsorgspersonalen i Gävle

/
  • Personalen inom Omvårdnad Gävle är inte bara bra på att hjälpa pensionärer och funktionsnedsatta. De visar också stor respekt för varandra, de äldre och medborgarna i kommunen.
  • Trots att det är hög sjukskrivning inom Omvårdnad Gävle upplever personalen att de tar bättre hand om sin hälsa än andra som jobbar inom kommunen. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

De anställda inom den kommunala äldreomsorgen trivs på jobbet.
Personalen har stor respekt för varandra, pensionärerna och medborgarna.
Det visar årets medarbetarundersökning inom Omvårdnad Gävle.

Annons

– Medarbetarna visar stort engagemang och vet sitt uppdrag. Sedan var det en liten motsats. Vi har en verksamhet med hög sjukfrånvaro, men våra medarbetare upplever att de i högre utsträckning än kommunen i övrigt tar ansvar för sin hälsa. De upplever inte heller lika mycket stress som övriga inom kommunen, säger HR-chef Anita Bjurström.

De anställda fick en rad frågor om upplevelsen av kommunen som arbetsgivare, sin närmaste chef, arbetsgruppen och den egna trivseln. Anita Bjurström är nöjd med resultatet för Omvårdnad Gävle.

– Vi ligger på ett totalindex på 80 av 100 – över 70 så är det bra.

– Det är också kul att det är bra över hela organisationen. Det är ingen arbetsplats som dippar, säger Bjurström som berättar att genomsnittsindex på de kommunala förvaltningarna låg på 79.

LÄS OCKSÅ: För få unga inom omvårdnad

Undersökningen gjordes för tredje året inom alla förvaltningar i Gävle kommun. En av dessa är Omvårdnad Gävle som ger hjälp och service till äldre och funktionsnedsatta. Förvaltningen har 2200 anställda varav 1900 var i tjänst och hade möjlighet att svara.

– 1600 svarade, vilket betyder en svarsfrekvens på 82 procent.

MER LÄSNING: Konsulter berömmer omsorgen i Gävle - "ekonomin är i balans och medarbetarna engagerade"

Allt är dock inte rosenrött. Anita Bjurström säger att det finns ett förbättringsområde.

– Det fanns frågor om man är stolt över att jobba i Gävle kommun och om man kan rekommendera andra att göra det.

– Där hade vi väldigt lika som kommunen i stort. Men om man tittar på hur många som svarade 7-8 som var det högsta indexet som man kan få så finns det en potential att öka på. Det var väldigt många som låg på 5-6.

ÄNNU MER LÄSNING: "Gränsen är nådd och passerad"

Mer läsning

Annons