Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Skeppet försvinner för gott

/
  • Stänger. Karin och Peter Henriksson äger restaurangen Skeppet som i juli begärdes i konkurs, något som nu har beviljats. Paret har haft en utdragen tvist med sitt försäkringsbolag som nekat paret pengar till en återuppbyggnad av restaurangen efter den stora branden i fastigheten.

Restaurangen Skeppet går i konkurs och det är inte sannolikt att någon tar över driften.
– Det är tråkigt. Skeppet har varit ett viktigt inslag i Gävles kulturliv, säger den tidigare ägaren Peter Henriksson.

Annons

Det var den sista juli som Peter Henriksson och hans fru lämnade in sin konkursansökan till tingsrätten och igår kom beslutet.

Efter den stora CH-branden i fastigheten där restaurangen ligger, har paret haft en utdragen tvist med sitt försäkringsbolag om hur återuppbyggnaden av Skeppet skulle finansieras. Men eftersom det inte blev några försäkringspengar har makarna nu sett sig tvungna att lägga ned sin verksamhet.

Ingen restaurang

 

– Fastighetsägaren frågade oss om vi ville bygga upp restaurangen igen strax efter branden, men nu verkar det inte som om de har tänkt sig att ha en restaurang där alls, säger Peter Henriksson och berättar att fastighetsägaren i stället har satsat på att använda utrymmet till hyresrätter.

– Restauranglokalen ser inte heller ut som tidigare för där har de byggt ett par hisschakt som går ner. Så jag tror inte att det blir någon mer servering där nu.

Peter Henriksson menar att det är en vital del av kulturlivet i Gävle som går i graven med Skeppet och förklarar att han ofta får påstötningar från Gävlebor som undrar om restaurangen inte ska dra igång snart igen.

– Jag tror att restaurangen har haft en oerhörd betydelse för många. Men själv har jag sörjt klart. Jag är inte säker på att restaurangen inte återuppstår, men det blir nog i någon annan form i så fall.

Mer läsning

Annons