Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris och ros till Furugården

Äldreboendet Furugården i Valbo får beröm för sitt bemötande och samarbetet med väntjänsten, men anmärkningar för att det saknas vårdplaner och för att de blandat de äldres tvätt.
Dessutom är det olämpligt många som bor på samma demensavdelning, enligt en granskning som omvårdnadsförvaltningen gjort.

Annons

De som gjort granskningen riktar en allvarlig anmärkning mot att personalen inte skiljer på de äldres tvätt, vilket ses som en hygienrisk när det handlar om infektionskänsliga äldre.

Särskilt när det gäller 40-graderstvätt kräver de i rapporten att det upphör genast.

Furugården har redan svarat att de börjat skilja på tvätten.

En anmärkning får de även för att det saknas vårdplaner, något som ska finnas i livets slut samt när någon har ett medicinskt problem.

En del av de äldre saknar även fullständiga personliga planer där bland annat behov, vanor och intressen anges.

Furugården får plus för bland annat en enkel måltidsguide och för personalens hjälp vid måltiderna, för gott bemötande av både boende och anhöriga, och för de många aktiviteterna som ordnas av Väntjänsten.

Granskarna bedömer att den personliga omvårdnaden sammantaget är god. Men de påpekar att när Furugården byggs om bör det göras plats för nio platser per avdelning. I dag finns en demensavdelning med elva platser, som bedöms alltför trång.

Mer läsning

Annons