Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rock 'n' roll bakom första luckan

/
  • Först ut i Gävles levande julkalender var rock 'n' roll-bandet I hate school. Vid micken stod Isak Skelander, vid ståbasen Pontus Håkansson, på gitarr Petter Elfsberg och trummor Robert Norrman.
  • En bit över 100 personer samlades vid Gefle Slott på torsdagkvällen för att ta del av Gävle kommuns och Studiefrämjandets levande julkalander. Vinden isade och löven virvlade, men stämningen var varm och god.
  • Ingela Wall bjöd på dikten Summa summarum, där hon summerade sitt år med fyra ljus för två döda och två födda.

Drygt hundra personer kom till den första lucköppningen i Gävles levande julkalender. De bjöds på rock 'n' roll och estradpoesi.

Annons

En huttrande men förväntansfull skara samlades på Gefle Slotts innergård på torsdagskvällen. Det var dags att bevittna den första lucköppningen i Gävlebornas egen levande julkalender.

Ut ur slottsdörren klev de fyra grabbarna i rock 'n' roll-bandet I hate school. Med ståbas, gitarrer och trummor började de med en låt om Santa och Rudolph, och önskade allesammans en god jul.

Löven virvlade och mikrofonen sprakade. Efter ett par låtar tog Ingela Wall plats på slottstrappan och framförde en nyskiven dikt:

"Summa summarum, året är slut, summa summarum, hur har ditt år sett ut?" frågade hon de samlade, och fortsatte sin dikt med fyra ljus, två för personer som dött och två för personer som fötts.

"Trampa upp vägen som någon annan ska gå, men glöm inte att rikta tramporna dit du vill nå", uppmanade hon till sist publiken.

En kulturell lucka kommer att öppnas i Gävle varje dag fram till julafton. Fredagens lucköppning sker 18.15 vid Övre Bergsgatan i Gamla Gefle.

Mer läsning

Annons