Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödgröna: Högerpolitiken klyver Gävleborg

/

Högerpolitiken klyver Gävleborg. Det menar de rödgröna som har granskat regeringens politik de senaste tre åren och nu lämnar en kritisk rapport.

Annons

– De har inte lagt några investeringar för att motverka krisen, utan deras grej har varit att sänka skatterna, säger riksdagsledamot Raimo Pärssinen (S).

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna samarbetar i regeringsalternativet "De rödgröna" inför nästa års val. De tre partierna har bildat fem gemensamma arbetsgrupper som inom sina respektive områden ska forma politiken till en gemensam vårbudget i maj och så småningom en regeringsplattform i augusti. I samarbetet finns även en så kallad granskningsgrupp vars uppgift är att granska den sittande regeringens politik.

En av slutsatserna som dras är att Gävleborgs län nu har över 16 000 arbetslösa och De rödgröna tror att den siffran inte hade behövt vara så hög om en annan politik hade förts.

– När man är inne i en kris ska man se till att människor har jobb samtidigt som man gör nödvändiga investeringar, i till exempel infrastruktur, säger riksdagsledamot Ulla Andersson (V).

– Regeringens satsningar på infrastruktur är i själva verket lägre än vad vi hade gjort och går till helt fel saker. Två tredjedelar läggs på vägarna och vi vill i stället göra satsningar som minskar vår klimatpåverkan, säger riksdagsledamot Bodil Ceballos (MP).

Läs mer i morgondagens Arbetarbladet.

Annons