Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger är en av de smartare

/
  • NÖJD. 0,4 procent av alla som skriver högskoleprovet får 2,0 poäng. Roger Rackwitz från Gävle är en av dessa. Nu ska han fortsätta sina studier till psykolog.

För tio år sedan skrev Roger Rackwitz, 34 år, 1,9 poäng i högskoleprovet. I år lyckades han med bedriften 2,0 poäng.
– Jag är inte så förvånad, säger han.
Nu blir det fortsatta studier till psykolog.

Annons

Han tycker själv inte att det är något speciellt. Men Roger Rackwitz lyckades få 2,0 poäng i högskoleprovet.

Av de 45 737 personer som skrev provet var det 201 personer som lyckades nå toppresultatet 2,0. Roger fick 112 poäng – 10 poäng från full pott.

– För tio år sedan skrev jag också högskoleprovet och fick 1,9 poäng och var lite missnöjd. Men min dåvarande sambo sa att man skulle se resultatet som ett verktyg, inte som ett mål, säger han.

Då började han sina studier till psykolog i Umeå. Men efter två år tog han ett studieavbrott och flyttade hem. Han har jobbat på bank och nu är han sedan några år tillbaka skötare på rättspsykiatriska avdelningen i Gävle. Men till hösten fortsätter psykologstudierna, denna gång i Uppsala.

– Jag trivs jättebra där jag jobbar. Men nu är det dags att studera igen.

Förberedelserna inför högskoleprovet var knappa. Kvällen innan tittade Roger igenom ett gammalt prov för att känna igen sig vid de olika momenten.

– Det beror lite på. Men läsförståelsen känns för mig ologisk. Sedan diagramdelen där det handlar både om läsförståelse och matte, då blir jag lite stressad.

På frågan om han hade bra betyg i skolan också så svarar han:

– Njae. Betyg mäter nästan bara elevens skolanpassning.

Annons