Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Hedlund anställd vid riksdagen

/

Sverigedemokraterna jagar personal för att fylla riksdagskansliet. Partiets centralfigur i Gävle, Roger Hedlund, har anställts som politisk sekreterare i riksdagen.

Annons

Roger Hedlund har sedan slutet av oktober tjänstledigt från sitt jobb i produktionen på Sandvik och satsar på politiken på heltid. Anställningen hos Sverigedemokraterna är uppdelad mellan riksdagskansliet och som partiombudsman för Gävleborg.

I början ska Roger Hedlund i sin roll som politisk sekreterare hjälpa den nybakade riksdagsledamoten Margareta Sandstedt med hennes jobb i EU-nämnden. Så småningom är det tänkt att han ska hjälpa alla SD:s riksdagsledamöter.

– Det handlar om att läsa igenom handlingar inför utskotts- och nämndsmöten och ta ställning till vilken ståndpunkt vi ska ha. Vi håller på och bygger upp och organiserar om hela partiet just nu, men om ett tag faller nog allt på plats, säger Roger Hedlund.

Även partiledaren Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon, från Gävle, har fått anställning på riksdagskansliet. Hon är sekreterare åt SD:s partisekreterare och gruppledare i riksdagen, Björn Söder.

Totalt har Sverigedemokraterna nyanställt ett 15-tal personer den senaste tiden.

Mer läsning

Annons