Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir biljettpriserna på nya arenan

/
  • Gefle IF avslöjar Gavlevallens biljettpriser 2015 för Arbetarbladet.
  • Anders Berg jobbar på Gefle IF: s kansli och har hand om försäljningen av 2015 års biljetter.

Med ny arena kommer nytt biljettpris. Hur mycket en säsongsbiljett på Gavlevallen kostar har varit känt under en tid. Men nu avslöjar även Gefle IF för Arbetarbladet vad det nya biljettpriset för enskilda matcher kommer att bli.
– Vi har brottats med frågan men till slut kommit fram till ett attraktivt pris, säger Anders Berg, biljettförsäljningsansvarig för Gefle IF.

Annons

Försäljningen av säsongsbiljetter till Gefle IF: s första säsong på Gavlevallen är redan i full gång. Klubben har i nuläget sålt drygt 1 700 säsongsbiljetter till privatpersoner och företagare, vilket är fler än förra året vid samma tidpunkt. Än så länge går det bara att köpa säsongsbiljett på plats på kansliet eller via telefon.

– Det tar lite tid att få allt att fungera med ny arena och nya biljetter, men snart ska det vara möjligt att köpa säsongsbiljetter på webben också, säger Anders Berg, kanslist och ansvarig för Gefle IF: s biljettförsäljning.

Gefle IF kommer att spela sina första tre hemmamatcher i årets Allsvenska på anrika Strömvallen innan övergången till nybyggda Gavlevallen sker. Därför får säsongsbiljettsinnehavaren välja sin egen plats på både den gamla och den nya arenan.

– Många köper sittplats centralt på långsidan på nya arenan men väljer ändå populära ståplats på Strömvallen under säsongens första tre matcher.

Gefle IF: s sista Allsvenska match på Strömvallen blir mot IFK Göteborg på Valborg. Därefter ska klubben premiärspela på nya arenan i ett Norrlandsderby mot GIF Sundsvall.

– Det kommer att bli slutsålt, säger Anders Berg. Han fortsätter:

– Och på grund av att det är tak över alla läktare på Gavlevallen kommer det bli en helt annan akustik än på Strömvallen. Det kommer att bli riktigt högljutt och bra stämning. Förhoppningsvis lockas supportrar från Sundsvall också. De har 600 platser på ena kortsidan.

Biljetter till matchen mot Sundsvall och alla andra enskilda matchers biljetter släpps den nionde april, dagen efter säsongens första hemmamatch. Priserna på Gavlevallen skiljer sig från Strömvallen. Exempelvis kommer en biljett centralt på långsidan på Gavlevallen kosta 230 kronor, medan den på Strömvallen kostar 150 kronor eller 200 kronor beroende på stå- eller sittplats.

– Vi har inte gjort en marknadsundersökning för att komma fram till nya biljettpriset, däremot har vi använt oss av vår erfarenhet och även jämfört med jämförbara klubbar i Allsvenskan. Vi vet vart smärtgränsen för supportrarna går, avslutar Anders Berg.

***

LÄS OCKSÅ: Arbetarbladets exklusiva rundtur på Gavlevallen

Mer läsning

Annons