Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det till när Korsnäs stoppade bilden

Vi skulle ha haft en bild av ett 60-tal byggnadsarbetare på Korsnäs samlade till en tyst minut för att hedra kolleger som har mist livet på jobbet. Men Korsnäs stoppade det.

Annons

Trots att vi hade informationsavdelningens tillstånd att komma in på fabriksområdet och trots att lagbasen på bygget kunde ta emot oss. Men den som utsågs att följa med oss in på området tyckte sig inte ha tid.

Vi gjorde allt enligt regelboken. Chefen mejlade dagen före. Vi ringde och bad om tillstånd från alla inblandade, och vi var på plats i god tid.

När två personer till slut dyker upp för att följa oss in har en halvtimme gått. Den tysta minuten har passerat. Vi får hjälmar och västar, men vi får inte gå in på byggarbetsplatsen eftersom vi inte har rätt sorts skor. Då kommer frågan om vi har fototillstånd. Fotografen surnar till, varpå han får sig en brysk tillrättavisning.

Den här gången fick vi komma in på fabriksområdet. Andra gånger har det blivit nobben från början. Som när kollegan skulle skriva om resultatet från det första kvartalet i år och ville prata med anställda. Då blev det nobben. När pappersarbetarna strejkade i april förra året blev fotografen och reportrarna bortmotade från området.

Men jag gissar att ingen kommer att fråga oss om fototillstånd när det nya värmeverket ska invigas i mitten av nästa år. För då ligger det i Korsnäs intresse att få ut ett budskap.

Mer läsning

Annons