Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Oslättfors utvecklas

Oslättforsborna vill att bygden utvecklas. Men för att det ska lyckas krävs en storsatsning på kommunikation i området, säger ortsbon Kerstin Moberg.

– Vi ska kämpa för ett tågstopp, säger hon.

Annons

Tåget mellan Ockelbo och Gävle passerar Oslättfors, men stannar inte. Det vill ortsborna nu ändra på eftersom kommunikationen är det viktigaste för att hålla bygden levande, tycker Kerstin Moberg.

– Vi har Ockelbobanan som går förbi här och då ser vi spontant att det skulle vara lättare att få till ett stopp än att få en busslinje hit till exempel.

Tågstoppet är en del i den utvecklingsplan för Oslättfors som ett 50-tal ortsbor, däribland Kerstin Moberg, jobbat med och som presenteras ikväll.

I den beskrivs också vikten av kommunikation i teknisk form då exempelvis bredbandsnätet måste byggas ut.

Förutom förbättringar inom infrastrukturen presenteras fyra andra utvecklingsområden; de gemensamma anläggningarna, service, miljö och gemenskapen inom bygden.

I vår hoppas Kerstin Moberg att arbetet kring detta gett ett så pass gott resultat att de kan gå vidare och presentera förslagen för Gävle kommun.

– Utvecklingsplanen har tillkommit mycket för att man känner att man inte får ta del av den kommunala servicen lika mycket som andra kommuninvånare. Det här kommer att bli ett påtryckningsmedel där de ser att hela Oslättfors slutit upp, säger hon.

Mer läsning

Annons