Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska två skolor bli en

/
  • TUMMEN UPP. Albin Brundin tror att det blir bra att börja högstadiet på Källmursskolan. Han går i sexan på Vikingaskolan och ägnade den gemensamma skoldagen åt att spela Unreal tournament med kompisarna Dyar Faradi och Calle Sundbom.
  • ”SPÄNNANDE”. Emma Westlund, Ebba Eriksson, Alma Ljung, Moa Olsson, Emmy Bäcklin och Felicia Berglöw i sexan på Lillhagsskolan ser fram emot hösten.
  • VUXNA PÅ PLATS. Bo Egebrand, rektor för Bomhus skolenhet, föreläsaren Tommy Deogan och Victoria Angerbjörn, fältassistent vid socialtjänsten, var nöjda med dagen.
  • POSITIVA. Kalle Syri, Källmursskolan, och Elin Weiring, Lillhagsskolan, var med och ordnade den gemensamma skoldagen. Båda går i nian och kommer därför inte att vara med om höstens sammanslagning.

Från hösten kommer alla högstadieelever i Bomhus att gå i samma skola.
På torsdagen ordnades en första gemensam skoldag - planerad av eleverna själva.
– Det känns säkrare om vi får lära känna varandra. Då blir det inte lika spänt i höst, säger Elin Weiring, från Lillhagsskolan.

Annons

Det är högstadieeleverna från Lillhagsskolan och Källmursskolan som framöver ska dela skola.

Med bland annat grillning, föreläsningar, Lan och spelningar fördes eleverna från de både skolorna närmare varandra under torsdagen.

Det var eleverna själva som ordnade mycket av dagen som de kallar ”Båten” – för att alla eleverna sitter i samma båt.

Alma Ljung som går i sexan på Lillhagsskolan ser fram emot året på Källmursskolan.

– Jag kommer att sakna vår skola, men visst känns det spännande med något nytt.

Innan Lillhagsskolan är färdigrenoverad ska de runt 350 eleverna dela på Källmursskolans lokaler. För att alla byten av skolor de närmaste åren ska bli lyckade krävs det enligt Bo Egebrand, rektor för Bomhus skolenhet, att hela stadsdelen är med på noterna.

Därför var flera aktörer med och ordnade den gemensamma skoldagen – fritidsgården Legenden, biblioteket, socialtjänsten, polisen, kyrkan och Skolan mitt i byn.

-– Vi som är fältassistenter från socialtjänsten och ungdomspolisen finns regelbundet på skolorna. Så det är naturligt att vi är med på det här, berättar fältassistenten Victoria Angerbjörn.

Mer läsning

Annons