Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sailor Boy från Valbo fick Ronald McDonald på fall

/
  • Sailor Boy får Ronald McDonald att smälta. Fler låtar och videos med Dildorado Entertainment Group är på gång men något datum för deras kommande debutalbum The way to Dildorado är ännu inte spikat.
  • Michael Westlund alias Sailor Boy är uppväxt i Valbo men flyttade till Stockholm för fyra år sedan. Den 1 juni går han ut balettakademien och därefter fortsätter han att jobba med olika sång- och dansprojekt.

På namnsdagen kom han ut ur garderoben. McDonald's frontfigur clownen Ronald har bekänt sin kärlek för den unge mannen Sailor Boy över 15 000 gånger i videon I´m lovin´ it på Youtube.

– För oss är det ett kärleksmeddelande att alla människor oavsett uniform har rätten att vara kär i den man vill, säger Michael Westlund från Valbo som är med i videon.

Annons

Det var i samband med Ronalds namnsdag som konst- och musikprojektet Dildorado Entertainment Group la ut den omdiskuterade videon på You Tube. I videon blir nämligen McDonald's clown Ronald kär i den sjungande Sailor boy, som spelas av 23-årige Michael Westlund från Valbo.

– Det är drygt 15 000 som tittat på bara en vecka. Vi hade inga visioner om vad som skulle hända när vi la ut den men det sa bara pang! säger Michael Westlund alias Sailor Boy.

Videon som har samma namn som hamburgerkedjans slogan I´m lovin´it spelades in av gruppen Dildorado i en studio i Stockholm tidigare i vår. I den visas hur clownen Ronald med det yviga röda håret blir förälskad i den sjungande mannen i sjömanskostym och hur de inleder en relation med varandra. Dildorados musikvideo har hyllats på bloggar i USA och kommentarerna gruppen får för låten är övervägande positiva.

– Men homofoben är därute också och skriker, men det får vi ta, säger Michael.

En reaktion som dock har uteblivit är den från hamburgerkedjan själv.

– Många är oroliga för att videon ska bli nerplockad men vi har inte hört någonting från Mcdonalds och det tycker vi är fint. Vi ser Donken som ett modernt företag som respekterar människor och skillnader.

Dildorado Entertainment Group har funnits ett par år, men det var när låten I´m lovin´it skulle spelas in som 23-åringen från Valbo fick en förfrågan om att vara med. Till vardags studerar han sista terminen på Balettakademien i Stockholm, men det var ingenting som hindrade honom från att bli medlem i gruppen.

– Jag tror att alla människor som arbetar med scenkonst lider av UMP - Uppmärksamhetsproblem. Att bli tillfrågad att träda in i rollen som Sailor Boy och dessutom få göra sången till det primära istället för dansen var för mig inget svårt beslut.

Till helgen avslutar Michael Westlund och hans klass från Balettakademien sin Sverigeturné med dansföreställningen En Som Vi på Dansens Hus i Stockholm. Därefter fortsätter arbetet med att få ut Dildorados kommande debutalbum - The way to Dildorado.

Mer läsning

Annons