Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sajt hos högskolan får miljonbidrag

Högskolan i Gävle har fått 2,3 miljoner kronor från ett EU-program för ett projekt som går ut på att utveckla och förenkla studie- och yrkesvägledningen.

Annons

– De som söker arbete och studier ska själva kunna styra vad de vill ha reda på med hjälp av multimedia, säger projektledaren Eva Carling, lektor i datavetenskap och psykologi vid Högskolan i Gävle.

Projektet ska resultera i en internetportal som ska kunna användas inom studie- och yrkesvägledning i flera EU-länder.

De som jobbar med projektet utgår från en webbsajt som utvecklats inom arbetsförmedlingen i Wales och som där används av tusentals personer. Projektgruppen vid Högskolan i Gävle kommer även att samarbeta med grupper i norra Hälsingland och i Slovenien.

Projektet kallas Career Counselling Web. Den tekniska utvecklingen sker vid Creative Media Lab på Högskolan i Gävle och meningen är att studenter vid högskolan ska kunna utnyttja projektet för examensarbeten och olika uppdrag.

– Vi har bra kompetens på interaktiva medier och multimedia, säger Eva Carling.

Arbetsförmedlingen har på central nivå visat intresse för projektet och kommer antagligen att delta på olika sätt. Om det faller väl ut är det troligt att internetportalen kan användas i Arbetsförmedlingens verksamhet.

Projektet som pågår i två år börjar med en träff i Wales i början av november.

EU-pengarna kommer från programmet Leonardo da Vinci som är en del av EU:s program för livslångt lärande.

Mer läsning

Annons