Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde olaglig starköl till varmkorven

En starköl till hamburg­aren? Det har gått att ordna i ett gatukök i centrala Gävle under nästan hela sommaren. I torsdags grep polisen två män i gatu­köket misstänkta för ­olovlig alkoholförsäljning.

Annons

Polisen hade fått tips om ölförsäljningen på gatuköket. I torsdags hade spaningarna lett fram till ett beslut om en insats mot den lilla restaurangen.

Polisen grep två män, en i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern. Vid husrannsakan i gatuköket hittades ett antal backar starköl.

– Det finns vittnen som kan berätta att det har gått att beställa en starköl till maten i gatuköket, säger Stefan Löfberg, utredningschef vid polisen i Gästrikland.

Ska även sålt hela backar

Polisinsatsen ledde vidare till husrannsakan även hemma hos de misstänkta männen. Där fanns ännu mer öl som misstänks ha varit ägnad för olovlig försäljning.

Det handlar om 33 centiliters burkar av ett märke som gör att polisen tror att det handlar om direktimport från utlandet.

Enligt uppgift har det också gått att beställa och köpa hela backar starköl från de misstänkta männen.

Kan ha pågått i flera år

Misstankarna i brottsutredningen sträcker sig från juni i år fram till tillslaget i torsdags. Men det finns också uppgifter om att den illegala ölförsäljningen kan ha pågått i flera år.

– Jag vill inte kommentera exakt hur misstankarna ser ut just nu, säger åklagaren Agneta Klinga Persson som är förundersökningsledare.

De misstänkta greps i samband med tillslaget och satt sedan anhållna fram till lördagseftermiddagen, då de släpptes på fri fot igen.

Mer läsning

Annons