Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma trio 20 år senare

Annons

För 20 år sedan åkte fotografen Britt Mattsson och jag till Stockholm för att intervjua Tomas Ledin inför hans efterlängtade comeback, en stor spelning på Jernvallen i Sandviken.

Britt var cool, ointresserad av Ledin som artist medan jag var ett hardcore-fan under tonårstiden. Jag hade bland annat ägt en scenhandduk nedsmetad med Tomas pudersvett som kastats ut från scenen i Hofors Folkets hus.

Senare vidgade jag min musiksmak, men var stirrigt starstruck redan när vi åkte. På tåget lyckades jag stressa upp den stackars Britt så att vi båda tvingades rusa fram till närmsta pub på Centralen för en aldrig så liten styrketår att lugna nerverna med. Bartendern tittade roat först på oss, sedan på sitt armbandsur och förkunnade att då fick damerna vänta tio minuter, klockan var inte tolv än.

Självklart gjorde vi tillsammans om resan inför Ledins 60-årsdag, den här gången mer erfarna och helt lugna inför samtalet. Britt agerade avslappnad sidekick med tröstande kommentarer som: ”Det gick ju bra ändå!” när Tomas avslöjade att han ångrat att han inte for till USA efter gymnasiet.

Vår lilla trio gjorde självklart upp om en återträff om ytterligare 20 år.

”Gjutet”, sa Tomas.

En vedeldare och snöskottare som jag är ödmjukt tacksam för den milda vintern. Jag är inte helt säker på att jag skulle betala flera tusen för att sova i ett rum med minus sex grader. Men ishotellet i Jukkasjärvi är sagolikt vackert! Njut av Lasse Halvarssons bilder och självupplevda berättelse från isbaren, iskyrkan och isbädden i norrskenets land.

Trevlig söndag!

Mer läsning

Annons