Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång mötte nya högskolestudenter

/
  • Specialskriven SÅNG. Läraren Bengt Söderhäll höll ett välkomsttal, gav goda råd och sjöng en specialskriven sång för de nya studenterna och en låt med text av Stig Dagerman.
  • BLIVANDE HÄLSOPEDAGOG. Anja Karlholm från Stockholm började i går på hälsopedagogiska programmet i Gävle. ”Jag tycker att det verkar vara en intressant utbildning.”
  • SKA LEVA STUDENTLIV. Josefin Bengtsson kommer inte att längta hem till Simrishamn i sydöstra Skåne. ”Det ska bli skönt att flytta därifrån. Det känns bra att flytta till en större stad.”
  • VILL BLI HÄLSOPEDAGOG. Samuel Karlsson från Skellefteå tror att han kan ha nytta av sin hockeybakgrund när han utbildar sig till hälsopedagog. ”Jag har alltid varit intresserad av hälsa”.

I går hälsades de nya studenterna välkomna till Högskolan i Gävle.


– Jag ser fram emot att börja plugga i Gävle och flytta till en större stad, säger 21-åriga Josefin Bengtsson från Simrishamn.

Annons

De flesta utbildningar börjar normalt på hösten men ekonomprogrammet, hälsopedagogiska programmet, sjuksköterskeprogrammet och trädgårdsmästarprogrammet i Gävle börjar på vårterminen.

Totalt har 361 studenter antagits till vårens utbildningar, det är fler än i fjol då 284 studenter kom in på vårterminen. Ökningen beror främst på att högskolan i år har startat en nygammal distansutbildning i ekonomi med 92 platser.

I går var det första skoldagen för de nya studenterna. De hälsades välkomna i högskolans hörsal av bland andra universitetsadjunkten Bengt Söderhäll och Gefle studentkår. Bengt Söderhäll sjöng en specialskriven sång som tillägnades högskolans nybörjare.

Josefin Bengtsson ser fram emot att få börja på hälsopedagogiska programmet och leva studentliv i Gävle.

– Jag har alltid varit intresserad av hälsa, att utbildningen börjar på vårterminen var också en anledning till att jag sökte hit.

Hockeyspelaren Samuel Karlsson, 24 år, vill också satsa på att bli hälsopedagog.

– Utbildningen i Gävle verkar vara bra. Jag har varit i Gävle några gånger förut på match när jag spelade med Skellefteå.

Undersköterskorna Anette Åström, 41 år, och Madelene Klockvold, 29 år, har bestämt sig för vidareutbilda sig på sjuksköterskeprogrammet.

– Jag vill lära mig mer och få mer ansvar, säger Anette Åström som i dag jobbar på onkologen på Gävle sjukhus.

Mer läsning

Annons