Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara från Gävle fick pris av drottningen

/

Sara Lindberg som går på Engelska skolan i Gävle hade en rätt ovanlig dag i går.
Hon fick träffa drottningen, äta lunch med Jan Björklund och se Nobelprisutdelningen på plats.

Annons

Anledningen till allt det här var att Sara Lindberg var en av två länsvinnare i tidningen Dagens Nyheters kunskapstävling ”nyhetsorienteringen”.

Bland annat fick de ta emot en lagerkrans i silver av drottning Silvia. Sara berättar att hon var pirrig inför mötet, men att hon hade förberett sig väl. Därför visste hon redan innan vad hon skulle säga, när hon skulle niga och med vilken hand hon skulle ta emot priset. Därefter åkte hon iväg för en lunch med utbildningsminister Jan Björklund.

– Det var intressant, vi frågade honom om skolreformer och om hur en vanlig dag ser ut för honom. Han frågade oss om hur vi hade det i skolan och vad vi ville förbättra.

När lunchen var över slussades hela gänget ner till gamla stan och nobelmuseet för att skaffa sig koll på alla årets Nobelpristagare. Och därefter åkte de till konserthuset i Stockholm för att på plats bevittna Nobelprisutdelningen.

Var den här dagen som du hade förväntat dig den?

– Nej, det var mycket coolare. Att få vara på plats och se alla Nobelpristagare och kungafamiljen... Det känns verkligen jättecoolt att få uppleva allt det här.

Mer läsning

Annons