Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätrabor välkomnade våren

/
  • ARRANGÖR. Esef Hodovic är ordförande i Sätras lokala demokratiförening Öppet Forum som är huvudarrangör för valborgsmässofirandet på Sätraängarna.
  • FIRAR VALBORG. Familjerna Sado Abdalla och Abdullah Barakat har gjort det till en tradition att fira valborg på Sätraängarna. Från vänster: Rosa Saado, Amel Youcefi, Narin Abdullah med kompisen Emelie Sörqvist, Fadwa Abdullah, Belend och Chirzad Barakat med dottern Sheler Barakat i famnen och Ahmed Abdalla.
  • TÄNDE ELDEN. Rasmus Nord och Benjamin Enman gick med i fackeltåget från Smultronvägen och tyckte att det var kul att få vara med och tända majkasen.

Mörkret hade ännu inte lagt sig när majkasen på Sätraängarna tändes strax före åtta på valborgsmässoaftonen.

Annons

Sista aprilfirandet på Sätraängarna anordnas av den lokala demokratiföreningen Öppet forum och några medarrangörer. Ordförande Esef Hodovic är stolt över traditionen.

– Förra året kom över 500 personer. Det ska firas för att det är en tradition i Sverige och för att det är en social grej och att folk har roligt, säger han.

I hans tidigare hemland Bosnien finns en likande tradition på 1 maj då varje by tänder en eld uppe på ett berg och signalerar till nästa by.

Sätrabon Chirzad Barakat och hans familj har gjort det till en tradition att fira valborg på Sätraängarna.

– Om vi inte är ute och reser så brukar vi gå hit. Vi är här för att följa svenska traditioner eftersom våra barn går i skolan här, säger han.

Bomhus manskör såg till att firandet fick en högtidlig och musikalisk inramning.

Mer läsning

Annons