Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill lägga ned symfoniorkestern

Även Sverigedemokraterna har lämnat in ett förslag inför kommunfullmäktiges budgetdebatt i december. Partiet vill stoppa kommunens flyktingmottagande, lägga ned symfoniorkestern och lägga mer pengar till socialnämnden.

Annons

Sverigedemokraternas förslag till kommunbudget inför 2012 liknar till stora delar de förslag de har lagt tidigare år. Partiet menar att kommunen skulle kunna sänka sina kostnader genom att säga upp avtalet om flyktingmottagande med Migrationsverket.

SD har räknat på samma sätt som tidigare år, det vill säga att man stödjer sig på ett gammalt uttalande från Sveriges Kommuner och Landsting om att statsbidraget bara täcker 22 procent av kommunernas faktiska kostnader för flyktingmottagande. En granskning som Arbetarbladet gjorde förra året visade dock att uppgifterna inte stämmer. Statsbidraget täcker generellt sett en betydligt högre del av kostnaderna och SKL dementerade dessutom uttalandet. SD vill dessutom lägga ned Gävle Symfoniorkester, en besparing på 27 miljoner kronor. Pengar vill man i stället satsa på framför allt socialnämnden, omvårdnadsnämnden och tekniska nämnden.

Mer läsning

Annons