Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semester också en tvistefråga på företaget

Enligt semesterlagen har anställda rätt till fyra veckors sammanhängande semester under tiden juni till och med augusti. På Gävleföretaget Städmani är det i stället ett krav.
– Jag har aldrig tidigare träffat på arbetsgivare som tvingar folk att ta fyra veckors sommarsemester, säger Yvonne Nygårds, ombudsman i Fastighetsanställdas förbund i Gävle.

Annons

Förhandlingarna om sommarsemestern är den senaste i raden av frågor där facket och ledningen för Städmani inte kunnat komma överens.

En medlem vände sig till facket när hon nekades två veckors semester i maj. Arbetsgivaren krävde att hon skulle ta fyra veckors sommarsemester i stället.

Camilla Westman, ägare och vd i Städmani, hänvisar till Tommy Karlsson, förhandlare på arbetsgivarorganisationen Almega.

Tommy Karlsson konstaterar att parterna är oense om hur semesterlagen ska tillämpas. Han jämför med hur det var när industrisemester i juli var legio i Sverige och många arbetsplatser stängdes under en månad.

– Kan man då säga att de anställda tvingades ta semester under fyra veckor? undrar han.

Yvonne Nygårds tycker att arbetsgivaren borde kunna tillmötesgå anställda som vill frångå huvudregeln.

I semesterlagen står att ”om ej annat har avtalats, skall semesterledigheten förläggas så, att arbetstagaren får en ledighetsperiod av minst fyra veckor under juni-augusti. Även utan stöd av avtal får sådan semesterperiod förläggas till annan tid, när särskilda skäl föranleder det.”

Mer läsning

Annons