Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex band spelar metal för Japan och Afrika

16-åriga Robin Hansson gör också en stor insats för välgörenhet. På lördag ordnar han och några vänner en välgörenhetskonsert i Musikhuset för offren i jordbävningskatastrofen i Japan.

Annons

– Jag kom på idén i våras då allt handlade om Japan på nyheterna. Vi visste att vi ville anordna en konsert i Gävle eftersom det är för lite sådant här. Och då tänkte vi att vi kan skänka lite pengar när vi ändå håller på, säger Robin Hansson.

När svältkatastrofen på Afrikas horn uppmärksammade sig var affischerna för välgörenhetskonserten för Japan redan tryckta. Därför kommer Robin och hans kompisar ha en insamlingsbössa under välgörenhetskonserten där besökarna kan skänka pengar även till Afrikas horn.

Till lördagens välgörenhetskonsert på Musikhuset i Sjömanskyrkan har Robin och hans kompisar bokat in sex band inom genren metal. Bokningarna har skett efter en rejäl utgallring eftersom intresset för att spela på konserten har varit stort.

Inträdesavgiften på lördag är 100 kronor och det är pengar som kommer att gå till Röda Korsets arbete för offren efter jordbävningskatastrofen i Japan. Robin hoppas på bra uppslutning med minst ett 100-tal besökare.

– Alla borde komma och fylla Musikhuset så vi får en riktigt grym kväll där vi samtidigt hjälper många människor.

Mer läsning

Annons