Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simrén nygammal vd på Korsnäs

/

Christer Simrén kommer tillbaka som vd för Korsnäs. Han var vice vd och vd 1999-2001, men lämnade Kornäs för ett litet teknikutvecklingsföretag.

Annons

Christer Simrén blir vd för Korsnäs första september, och ersätter då Peter Sandberg, som i maj meddelade att han avgår efter tre år på posten.

Christer Simrén var vice vd på Korsnäs 1999 och tillträdde på våren 2000 som vd. Men redan i slutet av samma år sade han upp sig. Han valde i stället att börja på Mediabricks, ett litet företag med ett tiotal anställda, som utvecklade ny teknik inom mobiltelefoni. 2005 återvände Christer Simrén dock till pappersvärlden som vd för Wermland paper. Och i september kommer han alltså tillbaka till Korsnäs.

Korsnäs styrelseordförande Vigo Carlund hälsar i ett pressmeddelande från Kinnevik Christer Simrén välkommen tillbaka.

– Christer kan Korsnäs och pappersindustrin samtidigt som han har en solid bakgrund inom industriell utveckling, säger han.

Pappersfacket på Korsnäs ser positivt på beskedet.

– Rent spontant kan vi säga att det är ett bra namn. Vi ser positivt på att vi fått en vd tillsatt eftersom vi vet att den nuvarande vd:n fått en annan tjänst. Sen känner vi ju Simrén sedan tidigare, vi hade ett positivt samarbetsklimat då och det hoppas vi på även i framtiden, säger Kjell Olsson, vice ordförande i papperstrean på Korsnäs.

Annons