Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sjögren avgår inom de närmaste dagarna"

/

(Ny version) Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren från Gävle har åter hamnat i blåsväder. I ett mejl som läckt ut går han till hårt angrepp mot en av Göran Hägglunds kritiker. På fredagen hade partistyrelsen möte hela dagen, bland annat för att diskutera Lennarts Sjögrens hotmejl. Nu är det bestämt att han lämnar sin tjänst om några dagar.

Annons

Efter mer än en veckas hård intern kritik mot Göran Hägglund publicerade Expressen på fredagen ett mejl där den avgående partisekreteraren Lennart Sjögren i hårda ordalag angriper partistyrelseledamoten Bengt Germundsson, en av Hägglunds tuffaste kritiker.
”Min oro för dig ökar. Du är ute efter Hägglunds skalp och det pratas det om varhelst jag kommer. Du drivs i ditt ledarskap att slå på andra som du upplever sitter ”högre upp”.
Han beklagar nu sitt ordval.
– Det var en lång mejlväxling, och det blev känslomässigt, säger han till Expressen.
I blåsväder förut
Det är inte första gången som Sjögren hamnar i blåsväder. I september förra året välkomnade han Hollywoodfrun Anna Anka till partiet. ”Det är bra att någon utmanar den politiska korrektheten. Hon står upp för inställningen att en kvinna själv ska kunna bestämma hur hon vill leva”. Det fick KD- kvinnorna att gå i taket och Lennart Sjögren tvingades ta tillbaka sitt uttalande.
Allvarligt uttalande
Göran Hägglund sade på fredagen att han talat med Lennart Sjögren om mejlväxlingen och att frågan skulle tas upp på partistyrelsemötet. Enligt Göran Hägglund är det allvarligaste i mejlväxlingen att partisekreteraren uttalat sig om sitt förtroende för kommunalrådet.
– Det går inte att använda ett sådant ordval och ett sådant tonläge, och Lennart Sjögren kommer att avsluta sin anställning inom Kristdemokraterna inom kort. Det är det viktiga beskedet, säger Göran Hägglund till Expressen.
Han menar dock att avgången inte har något med mejlväxlingen att göra.
Kommunpolitiker i många år
Lennart Sjögren, 56 år, har i många år varit en aktiv kommunpolitiker i Gävle. Han arbetade mellan 2002–2006 som oppositionsråd i Gävle och tog sedan jobbet som partisekreterare. I oktober i år meddelade han partiledningen att han vill lämna arbetet som partisekreterare.
Under fredagen togs beslutet att en ny partisekreterare kommer att tillsättas 17 december.
Arbetarbladet har sökt Lennart Sjögren men han låter hälsa via sin sekreterare att han inte ger fler kommentarer. Han har inget mer att säga om saken.

Mer läsning

Annons