Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju anställda får gå från Konsum Gävleborg

Sju anställda vid redovisningsavdelningen på Konsum Gävleborg sägs upp. Detta på grund av en omorganisering och färre arbetsuppgifter. Samtliga har arbetat för företaget i drygt 20 år.

– Det är inget kul att behöva göra så här, säger Susanne Lindqvist, personalchef på Konsum Gävleborg.

Annons

Ett nytt affärssystem minskar behovet av personal på huvudkontoret och är orsaken till att sju personer sägs upp på Konsum Gävleborg. För två veckor sedan fick de varselbesked och sedan dess har man suttit i förhandlingar och samtal med de anställda och facket Handels.

I dag arbetar totalt 35 personer på Konsum Gävleborgs huvudkontor. På redovisningsavdelningen jobbar 13 anställda och det är sju av dem som nu får gå.

– En omorganisering. Vi ska göra redovisningen till en ekonomifunktion. Vi måste tänka effektivitet när många arbetsuppgifter har försvunnit och vi har köpt in ett nytt affärssystem, säger Susanne Lindqvist, personalchef på Konsum Gävleborg.

Hur länge de uppsagda stannar på kontoret är beroende av deras arbetsuppgifter. Några jobbar sista dagen 30 september, medan några är kvar fram till februari.

– De uppsagda kommer att få stöd via Utvecklingshuset, som arbetar i omställningsprocessen för att hitta nya vägar för varje enskild medarbetare. Det finns även trygghetsfonder och utbildningspengar som kan hjälpa till, säger Susanne Lindqvist.

De flesta av de uppsagda har också fått arbetsbefrielse i varierande perioder, som längst i elva månader.

Arbetarbladet har försökt nå kontaktperson vid Handels utan att lyckas. 

Mer läsning

Annons