Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhustjuv dömd för nytt stöldförsök

Den så kallade sjukhus­tjuven har dömts igen. Det är en Gävlebo i 50-års­åldern som flera gånger tidigare har dömts för stölder på sjukhuset.

Annons

När polisen för tre år sedan gjorde husrannsakan hos mannen fann man i hans bostad 57 nycklar och ett inpasseringskort till Gävle sjukhus. Han var då misstänkt för flera stölder på sjukhuset, men nekade till att nycklarna var hans.

Bröt sig in med mejsel

Han medgav att ha brutit sig in i sjukhuset med en mejsel, men erkände inga stölder. Den gången överlämnade rätten mannen till psykiatrisk vård.

En liknande inställning har han nu till en misstanke om ett stöldförsök på sjukhuset dagen före julafton. Han hittades inne på hjärtintensiven med inbrottsverktyg i en väska. Han nekar dock till att han var där för att stjäla något. Han hade bara bestämt träff på sjukhuset med en kompis som ville ha hjälp att laga bilen.

Har stulit en damcykel

Han döms dock för försök till stöld på sjukhuset samt för ett par andra brott, bland annat snatterier både i Gävle och Sandviken och för att han hade en stulen damcykel i sin bostad.

Den här gången blir domen att den skyddstillsyn han dömts till för andra brott, ska gälla även den nya brottsligheten.

Mer läsning

Annons