Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska utreda bostäder och strandpromenad på Strömvallen

/
  • Nu ska det utredas kring möjligheten att bygga bostäder och en strandpromenad på Strömvallen.

15 december ska tävlingen som avgör Strömvallens framtid vara utformad.
Att idrotten ska leva kvar på platsen verkar långsökt.
Nu startar en utredning kring lämpligheten att bygga bland annat bostäder och en strandpromenad på marken.

Annons

Läs mer: Strömvallens framtid avgörs med tävling

Kommunen har tagit emot fyra medborgarförslag gällande Strömvallens framtid – alla handlar på ett eller annat sätt om att platsen även i fortsättningen ska vara ett tillhåll för idrotten.

Hos politikerna har tongången varit annorlunda sedan en tid tillbaka. I en snart ett år gammal artikel i Arbetarbladet uttalar sig både Jörgen Edsvik (S) och Inger Källgren Sawela (M) och båda vill redan då se något annat än idrott Strömvallen.

Kongresscenter, bibliotek, handel, hotell och bostäder har varit på tapeten.

Läs också: Resan från Strömvallen till Gavlevallen

När nu en tävling om Strömvallen är beställd från politikernas sida så verkar det som att bostäder, en strandpromenad och att träläktaren skyddas blir de tre viktigaste kriterierna för de som kan tänkas tävla, om en får tro Jörgen Edsvik.

– Det är tre exempel på vad politikerna vill se att tjänstemän utreder fram till 15 december, säger Jörgen Edsvik som är kommunstyrelsens ordförande.

Alla medborgarförslag som kommit in vill se idrott på platsen även fortsättningsvis. Kör ni inte över medborgarna när ni väljer att utreda annat?

– Nej, det tycker jag inte. Allt är fortfarande i ett tidigt stadium och att vi vill utreda de bitarna betyder inte att vi avskriver idrotten. De medborgarförslag jag har sett har varit väldigt skiftande och skulle i sig utesluta varandra. Det är tydligt för oss att folk förknippar Strömvallen med idrott.

Jörgen Edsvik förväntar sig att Strömvallen kommer att väcka känslor framöver.

– Jag tror att ett bygge på platsen kan vara i gång först 2018, jag är helt säker på att många kommer att göra sig hörda under tiden, säger Jörgen Edsvik.

Läs mer: GIF vill lämna Strömvallen helt

Annons