Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad fyraåring hemma igen

Efter operation och respiratorvård – nu har den fyraåriga flickan som fick ett handbollsmål över sig fått komma hem.

Annons

Det var 4 september som fyraåringen befann sig i en idrottshall på Rynningsvägen i Hemsta med sina syskon och pappa. Hon ska ha lekt i handbollsmålet när olyckan inträffade.

– Uppenbart är att hon har fastnat i nätet, vilket har fått till följd att målet rasat över henne, säger Ulf Back, åklagare och förundersökningsledare.

Träffades i huvudet

Flickan träffades i huvudet och på kroppen och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Där opererades hon dagen efter för skallskador. Sjukhuset meddelade att hon vårdades i respirator och att hennes tillstånd bedömdes som allvarligt.

Men i slutet av förra veckan flyttades flickan till Gävle sjukhus och har nu fått komma hem. Hur hon mår kunde sjukhuset inte svara på i går.

När olyckan inträffades upprättades en anmälan om vållande till kroppsskada och händelsen utreds ännu. I tisdags uppgav Ulf Back att ytterligare några förhör skulle hållas.

Idrottshallen ägs av konkursade Kefren Properties men hyrs av Ericsson. Det är endast Ericssonanställda och deras anhöriga som har tillgång till den. Hyreskontraktet är uppsagt och fastigheten är för närvarande ute till försäljning. Flickan är hemmahörande i Gävle.

Mer läsning

Annons